Zanikające wskaźniki

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nikodem
    Classic
    • 2010
    • 3

Zanikające wskaźniki

Zamieszczone przez kowal 2002
    adrianst5, na początek sprawdź czy winna jest sama skrzynia ( tarcie wewnątrz obudowy skrzyni ), czy tylko mechanizm, który jest na wierzchu. Możesz spróbować odłączyć drążek przy skrzyni i zobaczyć, czy jak wrzucasz biegi bezpośrednio na skrzyni, to też jest taki problem.

BTW. który to rocznik i jakie oznaczenie skrzyni?

EDIT!

OK. Znalazłem OI 1999 r. A ty nie zmieniałeś przypadkiem skrzyni? Jeśli tak, to czy po wymianie było dobrze?
    nie zmieniałem tylką tą regenerowałem bo miałą dzióre i cały olej wyleciał zatarło sie łożysko od 5'ki itd...(koszt 2000zł.) po naprawie było ok około 10k kilometrów ;/

nasmarowałem (ŁT43 taki miałem akurat w garażu) te kulke buałą pod mieszkiem i już jakby lepiej dwójka już wraca na środek gorzej jednak ze wstecznym nie bardzo chce odskakiwać do pozycji neutralnej... zalać to jakimś olejem może ??
  • busmen_bvg
    Classic
    • 2008
    • 30

Zanikające wskaźniki

Od pewnego czas mam problem ze wskaźnikami (prędkość, obroty, paliwo, temperatura i kilka kontrolek). Często zanikają, jednak po pewnym czasie na krócej lub dłużej wracają. Myślałem, że jakiś kabelek nie styka, jednak mechanik powiedział, że jest to wada fabryczna i tylko jakiś elektronik-magik we Wrocławiu potrafi się z tym pobawić. Macie też takie problemy? Jak sobie z nimi poradziliście i ile to kosztowało?

Komentarz

• Si_Fu
      Classic
      • 2009
      • 24

Witam
      Sprawa wałkowana. Poszukaj na forum był schemat co trzeba porpawić lutownicą.
      Przerabiałem to u siebie pare chwil i po sprawie.
      Pozdrawiam

Komentarz

• busmen_bvg
        Classic
        • 2008
        • 30

Szukałem, ale nie wiem jak nazwaliście taką usterkę i nie wyskakują żadne podobne tematy w wyszukiwarce.

Komentarz

• Buli.31
          Drive
          • 2010
          • 82

problem tkwi w liczniku (zimne luty ) przerabiałem to u siebie dokonałem naprawy sam przy użyciu tego linku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19655 do zdjęcia wskazówek użyłem widelca

Komentarz

• busmen_bvg
            Classic
            • 2008
            • 30

Dzięki, nie jestem mistrzem w lutowaniu, ale przynajmniej wiem w czym rzecz.

Komentarz

Pracuję...